Bogreception

STED: SG Huset, Ryttervej 70, 5700 Svendborg

HVEM: Alle er velkomne

KONTAKT: Jacob Kramer, M: jacob@svendborg-gf.dk

PRIS: Gratis, men bogen koster 150 kr.

I 1880’ernes Svendborg blev en gruppe unge kontor- og handelsfolk enige om at stifte en forening for alle slags sport og kaldte den Svendborg Sportsforening.

I dag – 135 år senere – hedder foreningen Svendborg Gymnastikforening og der er slået mange kolbøtter i egentlig og overført betydning i de mellemliggende år.

Da SG i 2013 flyttede fra midtbyen ud til det splinternye SG-Hus i Svendborg Idrætscenter, talte vi meget om at vi skulle værne om den særlige ånd og historie, foreningen bærer på.

Nu har vi gjort alvor af at få skrevet vores historie ned. Det er blevet til en bog: ”På egen hånd og enge ben – Svendborg Gymnastikforening 1884 – 2013”, og den vil vi gerne vise frem og fejre.

Det gør vi ved en reception tirsdag 20. august kl. 15.30 i SG´s Klublokale.

Kl. 15.30 Velkomst

Præsentation af bogen og tanker bag v.

• Forfatter Anita Lillevang

• SG`s formand Ole Højly

• Museumschef Esben Hedegaard

Spørgsmål, diskussion og reception

Om bogen

Bogen er blevet til i et samarbejde mellem Svendborg Museum og Svendborg Gymnastikforening.

Den er på 140 sider og bygget op af 30 korte kapitler, der slår ned på forskellige perioder, personligheder og begivenheder i foreningens lange historie. Der er lagt mere vægt på SGs kulturhistorie og rolle i lokalsamfundet end på den idrætslige udvikling, selvom den naturligvis også er med. Bogen er rigt illustreret med fotos fra før og nu.

Om forfatteren

Bogen er skrevet af journalist, forfatter og kulturformidler Anita Lillevang. Ud over at have et solidt kendskab til Svendborgs historie, som i denne sommer er blevet omsat til de populære byvandringer ”Svendborg besat” og ”Mærsk, matroser og matroner”, har Anita skrevet fire kriminalromaner, der er udgivet på Forlaget Hovedland og bidraget med artikler om bl.a. historiske emner til forskellige tidsskrifter, senest i Fynske Årbøger 2018, ”Vi har en morder i familien”.