14_edited.jpg

Kom til fejring af landshold-gymnaster og trænere efter flot EM

TID: Torsdag d. 29. september kl 19.30

STED: SG Huset, Ryttervej 70, 5700 Svendborg

PRIS: Gratis

INVITEREDE: ALLE

KONTAKT: Jacob Kramer M:28905650 M: jacob@svendborg-gf.dk

I SG vil vi gerne fejre vores seje gymnaster og trænere som har været i Luxembourg og vinde medaljer til EM i Teamgym.

Det sker ved en reception i foyeren i SG Huset torsdag d. 29. september kl. 19.30.
Kom og vær med til at hylde vores seje SG helte, få en autograf og tag en selfie 🎉 🇩🇰🏅

Til pressen

Svendborg gymnaster og trænere tager fornemt metal til EM

For små to uger repræsenterede 8 gymnaster og 4 trænere fra Svendborg Gymnastikforening de danske landshold i Teamgym til Europamesterskaberne, der blev afholdt i Luxembourg. Alle er kommet hjem med enten guld eller sølv om halsen.

Den største aktivitet inden for dansk konkurrencegymnastik; Teamgym har netop fået nyslåede europamestre. Mesterskaberne bliver afholdt med 2 års mellemrum og foregik denne gang i Luxembourg. Som navnet antyder, er TeamGym en holdsport, hvor et hold bestående af 10 gymnaster konkurrerer i disciplinerne rytmisk serie, banespring og trampetspring. Danmark har længe været en førende nation inden for sporten og ved de seneste europamesterskaber vandt de 6 danske landshold 4 guld, 1 sølv og 1 bronzemedalje.

Svendborg førende inden for Teamgym

Svendborg har i lang tid været med i toppen af dansk Teamgym. I sommer blev foreningens herrehold danske mestre ved DM-ugen i Aalborg for første gang siden 2009. Foreningen har i mange år arbejdet med et stærkt seniormiljø, som unge gerne vil være en del af og haft en stærk fødekæde, hvor mange ildsjæle har brugt mange timer på at give foreningens børn en god gymnastikopvækst.

Det lange kontinuerlige arbejde med gymnastikken har derfor også betydet at Svendborg har været stærkt repræsenteret på de danske landshold i Teamgym. 11 gymnaster og 4 trænere har været involveret i landsholdsforløbet omkring EM 2022. Selve forløbet startede ved en udtagelse i november måned sidste år og kulminerede ved Europamesterskaberne 14.-17. september i år.

Dygtige herre og -drengegymnaster

Samtlige 11 gymnaster, der har været inde over landsholdsforløbet ved EM 2022 er mandlige gymnaster. Ud af de 11, der deltog i forløbet, endte de 8 på gulvet til EM og har repræsenteret Danmark for hhv. juniordrenge, seniormix og seniorherrelandsholdet. Her endte både juniordrenge og seniorherrer som europamestre, mens seniormixlandsholdet vandt en sølvmedalje.
Den stærke herregymnastik har i mange år været en af Svendborg Gymnastikforenings varemærker. Svendborg er blevet et sted, man gerne vil køre til, da der er et stærkt seniormiljø, hvor man kan træne med ligesindede og nyde sin sport på det niveau, man har lyst til. Svendborg har med sine 6 seniorherrer været den forening i Danmark med flest seniorherrer på landsholdene i Teamgym.

4 Landstrænere fra Svendborg

Også på trænersiden er Svendborg den forening i Danmark, der er stærkest repræsenteret. Intet mindre end 4 lokale trænere har også haft titlen som landstræner ved det forgangne EM. Parret Sofie Ny og Mathias Bang har fungeret som trænere på juniorpigelandsholdet, Kasper Veje Jakobsen har været springtræner på juniordrengelandsholdet og Henrik Jakobsen har været springtræner på Seniormixlandsholdet.

Rent bord på juniorsiden og tætte seniorkonkurrencer

I Teamgym findes der 3 forskellige sammensætninger af hold: damer, herrer eller mix. Europamesterskaberne i Luxembourg blev afviklet for både junior og seniorlandshold. Danmark stillede således med 6 landshold.
I juniorkonkurrencen gjorde de danske hold rent bord og vandt guld hos både piger, drenge og mix. I seniorkonkurrencerne blev det dog mere spændende og særligt seniorherrerne måtte vente til allersidste disciplin var overstået, før de kunne kalde sig europamestre. Det er 12. gang ud af 13 slutrunder at de danske seniorherrer ender som Europamestre. Danmarks største konkurrenter inden for TeamGym er vores naboer fra Norge og Sverige og Storbritannien.
De lokale medaljetagere fra Svendborg Gymnastikforening vil blive fejret ved en reception på torsdag klokken 19.30, hvor alle er velkomne.

Svendborg den 27. september 2022

Yderligere informationer

Mathias Clausen, udvalgsmedlem SG teamgym & spring M: 23312580 M: mathichristian@gmail.com

Henrik Jakobsen, klubtræner i SG og landstræner M: 23612483, henrik@svendborg-gf.dk